Namdal Rehabilitering eies av kommunene i Namdalen og Osen kommune. For innbyggere i våre eierkommuner tilbyr vi generell kommunal rehabilitering.

Innbyggere i våre eierkommuner med behov for rehabilitering, kan søke om et rehabiliteringsopphold på Namdal Rehabilitering. Snakk med fastlegen, eller direkte med brukerkontor eller kommunal koordinerende enhet.

Kommunal rehabilitering tilbys både som individuelle opphold og gruppe opphold. Et individuelt opphold starter med kartlegging, slik at du skal få et tilpasset opplegg.

Det er eierkommunene som dekker kostnadene ved disse oppholdene. Som bruker betaler du kun egenandel.

Kommunale rehabiliteringsplasser (jfr.samarbeidsavtale med våre 11 eierkommuner):

A) Søknad fra brukerkontor/rehabiliteringskoordinator i pasientens hjemkommune

B) Henvisning fra fastlege sendes til oss etter avtale med, eller via, inntaksråd/brukerkontor/rehabiliteringskoordinator i pasientens hjemkommune.

Namdal rehabilitering jobber kontinuerlig med forbedring slik at vi kan gi våre pasienter/brukere et best mulig tilpasset tverrfaglig rehabiliteringstilbud. For å lykkes med dette er det viktig å legge vekt på de gode henvisningene. Derfor har vi utarbeidet følgende sjekkliste for hva en henvisning til oss skal inneholde: 

  • Pasient/brukers diagnose og generelle funksjonsnivå, inkl psykisk helsestatus. 
  • Angi problemstillingen (bakgrunn for henvisning) så konkret som mulig. Hvorfor er det behov for intensiv tverrfaglig rehabilitering?
  • Konkrete mål for rehabiliteringen (“opptrening/rehabilitering” er for uspesifikt) Hva er viktig for pasient/bruker å mestre? Hva er bestillingen til oss og det tverrfaglige teamet som skal jobbe med pasient/bruker?
  • Sykehistorie, evt. behandlingsforløp og epikriser fra nylige opphold i sykehus/ annen rehab.institusjon e.l
  • Oppdatert medisinliste fra lege. 
  • Hva har lokal oppfølging bestått av? Når pasient/bruker kommer til opphold ønsker vi at det sendes med overflyttingsrapport fra relevante kommunale tjenester (sykeheim, hj.spl, rus-psyk tjeneste, fysio, ergo, friskliv, evt. annet).
  • Oppdatert informasjon og ny målsetting for opphold på pasienter/brukere som har gjentagende eller faste opphold. 
  • Ved nedsatt kognitiv funksjon: Hvordan har bruker respondert på evt tidligere miljøskifter? Er det behov for at pasient/bruker har med seg en kjent ledsager under oppholdet?

 

Henvisningsskjema kommunal rehabilitering